Cove Park, Cove

The new centre for cove park was completed at the end of the summer 2016 and has been occupied by visiting artists since then.

The building takes full advantage of the quality of views and the light, creating a series of special places within two simple linked buildings, and forming a landscaped courtyard as the point of arrival.

The key intent was to use the architecture to capture the context and allow visiting artists the flexibility to develop their work. An important space within the centre is the kitchen and dining area, which allows an informality to enable visitors to meet and discuss ideas over a communal dining experience.

The palette of materials are simple and deliberately unfussy, to allow the landscape to be the eye-catching spectacle.

Client:Cove Park Ltd.
Location:Cove, Rosneath Peninsula
Cost:£3m (for implementation of the full study).