Cape Cove

An existing naval outlook post had been built during the second world war on this spectacular site, right at the water’s edge, with a view across Loch Long and straight down the Firth of Clyde. It had been converted into a small house some time previously, but this had not taken the opportunity that the site offered.

While the main body and roof of the existing building was retained, the elevation facing the water was extended with full height frameless glazing. The garage and accommodation at the entrance was reorganised to provide five bedrooms and a spacious living, dining and kitchen area that takes full advantage of the view. The external terrace is partly covered to provide a barbecue area, and a hot tub is also positioned to enjoy the prospect down the loch.

 

Client:Mr A Morrison
Location:Cove, Rosneath Peninsula, Argyll
Completed:2012
Cost:£300,000

Awards:GIA Award 2011
RIAS Award 2012
Saltire Society Housing Award 2012